Emlakçılar Dikkat !
Emlakçılar Dikkat !

Emlakçılar Dikkat !

Emlakçılar Dikkat ! Sözcüklerin etkisi sandığınızdan çok daha güçlüdür ve kendi kendinize tekrar ettiğiniz kelimeler bir gayrimenkul profesyoneli olarak sizi yapıcı veya yıkıcı şekilde etkileyebilir. Bu nedenle kendinizi ne tür cümlelerle motive edeceğinizi veya motivasyonunuzun düşmemesi için hangi cümleleri kurmamanız gerektiğini iyi bilmelisiniz.
Unutmayın ki sözcükler sadece karşınızdaki insanı değil kendinizi de etkilemenin en şiddetli yoludur. Telkin yöntemini düşünün. Yani sürekli bir kelimenin tekrar edilerek insan beyninde yer etmesi ve bunun psikolojik etkilerini düşünün. Gerçekten azımsanmayacak bir etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Sosyal medyada bazen dönüp dolaşan şöyle bir cümle vardır: “Sopalar ve taşlar kemiklerimi kırabilir, ama sözcükler asla canımı acıtamaz.” Açıkçası bu tamamen saçmalıktan ibaret! Tam tersine sopalar ve taşlar kemiklerinizi kırabilir, ancak sözcüklerin sizin psikolojinizde verdiği hasar çok daha büyük ve uzun vadeli olur. Sözcükler umudunuzu ve hayalinizi kaybetmenize yol açabileceği gibi, sizi hayata geri de döndürebilir.
Bu açıdan baktığımızda bir gayrimenkul profesyoneli olarak kendinize asla söylememeniz gereken cümleleri irdelemeye başlayabiliriz.
Tempoyu düşürdüğümde “…” yapacağım
“Veri tabanımı baştan aşağıya düzenleyeceğim. Tüm müşterilerimle tek tek bir günde irtibata geçeceğim. Müşterileri takip edebilmek için çok büyük sistemler kuracağım.” Ve bunun gibi daha pek çok yapılacak listesi…
En başta kendinize sürekli yalan söylemeyi bırakmalısınız.
Yapmayacağınızı bildiğiniz şeyleri sanki yapacakmışsınız gibi kendinize söylemekten vazgeçin. Çünkü her yapacağım deyip yapmadığınız iş, sizi geri götürmeye ve kendinize olan inancınızı yok etmeye devam eder. Sadece işinizi ve işinizin gerektirdiklerini yapın, bu kadar basit.
Emlak Brokerım bana yeterince müşteri getirmiyor
Eğer yaptığınız iş büyük oranda emlak brokerınızın getireceği müşterilere bağlıysa, siz bir iş sahibi değilsiniz demektir. Çünkü bu sektörde siz işinizi yaparsınız ve emlak brokerının getirdiği müşteriler sizin için bir bonus niteliği taşır.
Kendi işinizi geliştirmek için bir şey yapmıyorsanız ve her şeyi emlak brokerınızdan bekliyorsanız, sektörünüzün dışına çıkmışsınız demektir. Bu durumda sürekli ‘emlak brokerım yeterli gelmiyor’ demek yerine kendinizi geliştirmeye bakın.
Bugün hiç randevum yok
Gün boyunca hiçbir potansiyel müşteriyle görüşmeniz olmayabilir. İş hayatınızın her günü çok verimli geçmez elbette. Ancak eğer işinize önem veriyorsanız ve bu sektörde iyi yerlere gelmeyi istiyorsanız, zamanınızı iyi değerlendirmelisiniz. ‘Bugün hiçbir randevum yok’ diyerek oturmamalısınız. Yaratıcı olun.
Mesela müşteriyle görüşmenizin olmadığı her gün kendinizle bir randevu yapın. Sektörde ne durumda olduğunuza göz atın, sektördeki yenilikleri inceleyin, kendinize bir özellik eklemek için yeteneklerinizi geliştirmeye çalışın.
motor
Bahaneler sizi iyi uçurur.
Bu firma müşterimi çaldı
Bugüne kadar, hiçbir firmanın kalkıp da bir alıcının veya satıcının evini çaldığına henüz şahit olmadık. Olacağını da sanmıyoruz. Yani müşteriniz önünde sıralanan gayrimenkul firmalarından birini tercih etmiş olmalı.
Dolayısıyla ‘firma müşterimi çaldı’ diye gereksiz yere hayıflanmak yerine, potansiyel müşterinin neden sizi değil de başka bir firmadan karar kıldığını kendinize sormalı ve verdiğiniz cevaba göre gerekli değişiklikleri uygulamaya geçirmelisiniz.
Alıcılar yalancıdır Emlakçılar Dikkat !
Sözcüklerin gücünü unutmayın. Genel algı kafanıza yerleşmesin. Alıcılar yalancı değildir. Ancak bazen ne istediklerine dair kafaları karışır mı? Evet. Ya da istediklerini söyledikleri bir evi duygusal karmaşalar nedeniyle almamaya karar verebilirler mi? Evet. Bu durumda alıcılar yalancı olmaz. Onların duygusal durumlarını ve kim olduklarını iyi tartıp biçmeniz gerekiyor.
Bir gayrimenkul profesyoneli, aynı zamanda iyi bir pazarlamacı ve iyi bir kişilik analizcisi olmalıdır. O zaman genelleştirilmiş yargılardan yola çıkarak işinizin yönünü belirlemeyin. İşin iç yüzünü görmeye çalışın. Potansiyel alıcılarınız ile empati kurun.(kaynak: emlakbroker)