Emlak Danışmanlığı Sertifikası ile Neler Yapılabilir?

Emlak Danışmanlığı Sertifikası ile Neler Yapılabilir?

Emlak danışmanlığı eğitim sertifikası, emlak sektöründe çalışmanız için almanız gereken belgelerden biridir. Ayrıca alınan eğitim, nitelikli ve yetkin bir çalışan olarak sektörde yer almanızın da önüne açar. Peki alınan eğitim ve emlak danışmanlığı sertifikası ile neler yapılabilir, nerede çalışabilirsiniz? Bu soruyu merkeze alarak emlak danışmanlığı sertifikasının öneminden bahsedeceğiz.

Emlak Danışmanlığı Sertifikası ile Neler Yapabilirsiniz?

Emlak danışmanlığı sertifikası, resmi geçerliliği olan bir belge olmakla birlikte eğitime bağlı olarak danışmanın yetkinliğini kanıtlayan bir özelliğe de sahiptir. Eğitim sürecinde, emlak danışmanlığı ile ilgili bilgi ve nitelikleri öğrenirken alınması gerekli olan sertifika yolunuzu da açabilirsiniz. Emlak danışmanlığı eğitim sertifikası, yetkinliğinizi kanıtlamanıza yönelik ihtiyacınız olan bilgileri aktarır. Eğitime katılarak hem girmenizin zorunlu olduğu sınavlardan istenilen puanı alırsınız hem de mesleğin gerektirdiği tüm detayları öğrenirsiniz.

Emlakçılık sertifikası alarak;

  • Kendi emlak ofisini açabilirsiniz.
  • Emlak ofislerinde çalışabilir ve alım-satım ile aracılık işlerinde görev alabilirsiniz.
  • Profesyonel ve yetkin bir emlak danışmanı olarak kendinizi kanıtlayabilirsiniz.
  • Mesleğin içindeki işler ve görevler ile ilgili neler yapmanız gerektiğine aşina olursunuz.
  • İstenen diğer belgeleri alma yolunu açabilirsiniz.

Emlakçılık sertifikası ile yapabilecekleriniz genel olarak bunlardır. Emlakçılık sertifikasına hak kazanmak için ise sertifika sınavından en az 50 puan almak gerekir. Eğitim sonrası ise sizi mesleki yeterlilik sınavları ve almanız gereken çeşitli belgelerin başvuruları bekliyor.

Emlak Danışmanlığı Sertifikası Dışında Hangi Belgeler Gereklidir?

Emlak danışmanlığı sertifikası, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik maddesinde belirtilir. Bu maddeye göre en az 100 saatlik eğitim sürecini başarıyla tamamladıktan sonra sertifika verilir. Ayrıca yetki belgesi alma şartlarından biri, emlak danışmanlığı eğitimini tamamlamaktır.

Emlak yetki belgesi, ruhsat almanız için zorunlu tutulan bir belgedir. Emlakçılıktaki kayıt dışılığı önlemek amacıyla resmi geçerliliğe sahip belgeleri almak gerekiyor. Yetki belgesinin geçerlilik süresi de 5 yıldır ve 5 yılın ardından tekrar başvuruyla yeniletme imkânı tanınır. Yetki belgesi nasıl alınır sorusunun cevabını merak ediyorsanız ilgili yazımıza göz atabilirsiniz. Şimdi, emlak danışmanlığı sertifikası ile giriş hakkı kazandığınız mesleki yeterlilik sınavlarına göz atalım.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir? Seviye 4 ile Seviye 5 Belgesi Ne İşe Yarar?

Mesleki Yeterlilik Kurumunun uyguladığı mesleki yeterlilik sınavları, farklı bölüm ve işler için geçerli olan bir değerlendirme yoludur. Emlakçılıkta mesleki yeterlilik de emlak danışmanlarının bilgilerini ölçmeye dayalı bir yöntemdir. Mesleki yeterlilik sınavlarından istenilen puanı alan emlak danışman adayları, seviye 4 veya sorumlu emlak danışmanı seviye 5 belgesine sahip olurlar.

Seviye 4 belgesi, emlak ofisinde çalışmanızın önüne açarken seviye 5 belgesi ise emlak danışmanı olmanın yanı sıra kendi ofisinizi açmanıza önayak olur. Her iki sınavın aşamaları da teorik ve uygulamalıdır. Aldığınız emlak danışmanlığı sertifikası ile teorik ve uygulamalı süreçlerde neyi, nasıl yapmanız gerektiğine vâkıf olacaksınız.

Her iki sınavın geçme notu ise 70 puan olarak biliniyor. Teorik sınavda emlak pazarlaması, alım-satım süreci, iş sağlığı ve güvenliği, satış sözleşmesi ve emlak portföyü ile ilgili sorular öne çıkmaktadır. Uygulamalı sınavda ise mülakat tarzında yapılarak adayın sorulara verdiği yanıtlarla danışmanlık bilgi ve becerileri ölçülür.

Emlak Danışmanlığı Sertifikası ile İlgili Merak Edilenler

Emlak Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Emlak danışmanlığı sertifikası ile yetki belgesi alma şartlarından birini yerine getirirsiniz. Ayrıca mesleki yeterlilik sınavlarına girmeye de hak kazanarak yetki belgesi başvurusunda bulanabilirsiniz. Genel olarak ise alacağınız eğitim ile alan içi bilgilerinizi artırarak işinizde yetkin ve bilgili bir emlak danışmanı olabilirsiniz. Tabii ki yalnızca sertifikayla değil, diğer gerekli yetkinlikleri tamamlayarak da kendinizi geliştirmelisiniz.

Emlak Danışmanlığı Eğitimini Kimler Alabilir?

Emlak danışmanı olmak ve emlakçılık yapmak isteyenler, yetki belgesi alma şartlarını yerine getirmeleri durumunda eğitime katılabilirler. Ayrıca farklı bölümlerden mezun olup emlak danışmanlığı alanına meraklıysanız da eğitime katılarak temel bilgileri edinebilirsiniz. Eğer emlakçılık ile ilgili bir bölümden mezunsanız ek olarak eğitim almanıza ve mesleki sınavlarına girmenize gerek yoktur.

MEB Onaylı Sertifika Almak İçin Hangi Eğitimi Tercih Etmeliyim?

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ve eğitimi, sürekli eğitim merkezleri ve online eğitim veren kurs merkezlerinden alabilirsiniz. Burada önemli olan unsur, alacağınızın eğitimin en az 100 saat olmasıdır. Ayrıca emlak danışmanlığı programını, uzaktan eğitim yoluyla emlak danışmanlığı eğitimi ve sertifikası alabilirsiniz.

Emlak Danışmanlığı Sertifika Programı Ders İçerikleri Nelerdir?

Emlak danışmanlığı eğitimi, teorik bilgi ağırlıklı bir kurs süreci sunar. Genel olarak ders içeriği şu şekildedir: emlak pazarlama stratejileri, halkla ilişkiler ve iletişim, tapu sicili, gayrimenkul hukuku, emlak danışmanlığı ekspertiz ve şehir planlama. İlgili ders içerikleri, alan içi bilgilerinizi artırırken mesleki yeterlilik sınavlarına da hazırlanarak en az 70 puan almanızı sağlar.

Emlak danışmanlığı sertifikası ile neler yapabileceğinize göz attık. Eğer direkt sertifika ile ilgili detaylı bilgi edinmek istiyorsanız emlak danışmanlığı kurs sayfamıza yönelerek sorularınıza yanıt alabilirsiniz