Ev taşırken nelere dikkat etmeli?
Ev taşırken nelere dikkat etmeli?

Ev taşırken nelere dikkat etmeli?

Ev taşırken nelere dikkat etmeli?

Evini değiştirmek isteyenler Ev taşırken özellikle yaz aylarını tercih ediyor. Hem okulların kapanması hem de havaların ısınması taşınmak için en ideal dönem olarak görülüyor. Hem yeni ev bulmak hem de taşınma işlerini organize etmek büyük emek istiyor. Hele hele de bir plan ve program yapılmadan taşınmaya kalkılırsa ev taşıma işi kabusa dönüşüyor. Oysaki her ne kadar zorlu bir süreç olsa da ev taşımanın püf noktalarını bilerek hareket etmek bu sürecin sıkıntı yaşanmadan atlatılmasını sağlıyor. Peki ev taşıma sürecinde nelere dikkat etmek gerekiyor?

· Ev taşırken öncelikle plan yapılmalı ve bu plana göre hareket etmeli. Hangi gün taşınmalı, hangi odaları toplamaya başlamalı, ne kadar koli gerekecek, yeni ev ne zaman temizlenecek, eşyaların taşınması için hangi nakliyatçı firmayla anlaşılacak? Bu ve bunun gibi soruların birçoğunu önceden planlayıp, organize etmek çok önemlidir.

· Taşınmadan önce yeni evin eksiklerini gidermek de önemlidir. Taşındıktan sonra o telaş içinde tadilat yapmak sıkıntı yaratabilir. Bu nedenle yeni evin eksikleri önceden tespit edilerek bakımı yapılmalı.

· Bu arada taşınmadan önce yeni evde eşyaların nasıl yerleştirileceğini de önceden belirlemeye çalışın. Bu eşyalar taşındıktan sonra işinizi oldukça kolaylaştırır.

· Taşınma işleri için her ne kadar profesyonel destek alınsa da yerleşme işi tamamen size ait oluyor. Bu nedenle yerleşirken ailenizden ya da dostlarınızdan yardım almayı unutmayın.

· Eşyaların zarar görmeden taşınması ve yeni eve yerleştirilmesi için nakliyatçı firmayı seçerken ayrı bir hassasiyet göstermek gerekir. Bunun için de iyi bir araştırma yapın ve deneyimli firmalarla çalışmaya özen gösterin. Hatta çevrenizde önceden taşınan yakınlarınızdan ve tanıklarınızdan tavsiyeler almayı ihmal etmeyin.

· Eşyaların toparlanması da belli bir plan ve düzen içinde yapılmalıdır. Oda oda toparlanarak belli bir düzene göre hareket edilebilir. Mümkün olduğu kadar bu toparlanma sırasında gereksiz eşyaların elemesi de yapılmalıdır.

· Taşınırken gerekli olacak kritik eşyaların önceden hazırlanması ve yeterli sayıda olması oldukça önemlidir. Genelde hafta sonu taşınıldığı için bu eşyaları bulmak oldukça zor olur. Bu nedenle; koli, makas, bant, gazete, çöp poşeti, çarşaf, hurç gibi eşyalar önceden temin edilmeli.

· Kolileme yapılırken küçük ama etkili olan bir detayı unutmamak gerekir. Kolilerin üzerine içinde bulunan eşyalara dair kısa notlar yazılmalı. Örneğin; yatak odası eşyaları, kırılacak eşya, mutfağa konacak gibi kısa cümlelerle not almalı ve uyarılar yapmalı.

· Eşyalar yeni eve taşındıktan sonra ortada olan karışıklık gözününüz korkutabilir. Ancak bu aşamada da sakin olmalı ve bir plan doğrultusunda hareket etmelisiniz. Kesinlikle her şeyi bir anda açıp karışıklığı daha da artırmamalısınız. Öncelikli ihtiyaçlarınıza göre yerleştirmeye başlamalısınız. Örneğin mutfak ve yatak odasını yerleştirerek işe başlamanız daha doğru olacaktır. (Kaynak: projepedia)